Ti je ketu: Ballina > Shëndeti > Tri të vërteta të vrazhda për alkoolin
Shëndeti
Tri të vërteta të vrazhda për alkoolin
Alkooli kurrsesi nuk bën të përdoret bashkë me ilaçet.

E ndryshon efektin e ilaçeve
Alkooli kurrsesi nuk bën të përdoret bashkë me ilaçet. Efekti qetësues i alkoolit dhunshëm zmadhohet në kombinim me mjetet për qetësim, me antidepresivë ose me antihistaminikë. Përdorimi i alkoolit bashkë me ilaçet mund të përforcojë dukshëm efektin e tyre. Meqë edhe njëri edhe tjetri kalojnë nëpër mëlçi, përpunimi i tyre ngadalësohet. Është i rrezikshëm sidomos kombinimi i alkoolit me paracetamol. Duke e shfrytëzuar këtë ilaç në doza maksimale, alkoolistët kronikë mund të sëmuren nga forma e rëndë e hepatitit, ose nga inflamacioni i mëlçisë.

E ul temperaturën trupore
Meqë i zgjeron kapilaret në lëkurë, alkooli në fillim ofron ndjenjën e ngrohtësisë, por edhe skuqjen e fytyrës. Mirëpo, kjo ngrohtësi e dalë nga kapilaret e zgjeruara, shkakton humbje të përnjëhershme të nxehtësisë, që është pasojë e zvogëlimit të temperaturës trupore.

Ndikon në trashësi
Një gotë verë e zezë përmban 70 kalori alkool të pastër. Ato kalori nuk përmbajnë sheqer, as yndyrë, as vitamina, por vetëm energji, e cila duhet harxhuar përnjëherë. Kjo energji harxhohet në dëm të energjisë të cilën organizmi e ka marrë me anë të yndyrave dhe të karbohidrateve, e cila nevojitet për punën e qelizave. Për shkak të alkoolit, energjia e futur me ushqim fillon të grumbullohet në formë të indit dhjamor, kështu krijohet trashësia në trup.
 

#RevistaTEUTA

 

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar në..

 

 

Revista TEUTA
Teuta Magazine

Revistë Moderne për Gruan Dhe Familjen
"Revista TEUTA"
Prishtinë, Kosovë

 

 

Të gjitha të drejtat e portalit www. revistateuta.com janë të rezervuara.
Asnjë material, nuk mund të shfrytëzohet, kopjohet, riprodhohet, publikohet në asnjë mënyrë nga ndonjë portal apo ndonjë medium tjeter pa leje të shkruar nga TEUTA.
Të gjithë shkelësit e këtyre të drejtave do të ballafaqohen me ligjin. COPYRIGHT TEUTA
Kontakt: info@revistateuta.com  www.revistateuta.com
Prishtinë, Kosovë
 

Mobile Version | Desktop Version