Ti je ketu: Ballina > Aktuale > Stili Unik
Veshjet tradicionale
Stili Unik

Revista TEUTA
Foto Fadil Berisha
Modele Zana Krasniqi dhe Eralda Itaj

Veshjet e sotme femërore nuk kanë asnjë lidhje me kostumet popullore që përdoreshin një shekull më parë. Veshjet popullore, konsiderohet të jenë elementet më të fuqishme të kulturës tradicionale. Ato janë trashëguese e transmetuese të shumë elementeve, që vijnë nga lashtësia, por janë njëkohësisht edhe shprehje e marrëdhënieve kulturore me popuj të tjerë gjatë shekujve. Kostumet popullore të grave shqiptare ishin ndër më të bukurat e më të çmuarat e Ballkanit.

© REVISTA TEUTA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

#RevistaTEUTA

 

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar në..

 

 

Revista TEUTA
Teuta Magazine

Revistë Moderne për Gruan Dhe Familjen
"Revista TEUTA"
Prishtinë, Kosovë

 

 

Të gjitha të drejtat e portalit www. revistateuta.com janë të rezervuara.
Asnjë material, nuk mund të shfrytëzohet, kopjohet, riprodhohet, publikohet në asnjë mënyrë nga ndonjë portal apo ndonjë medium tjeter pa leje të shkruar nga TEUTA.
Të gjithë shkelësit e këtyre të drejtave do të ballafaqohen me ligjin. COPYRIGHT TEUTA
Kontakt: info@revistateuta.com  www.revistateuta.com
Prishtinë, Kosovë
 

Mobile Version | Desktop Version