Ti je ketu: Ballina > Aktuale > Femrat janë më të forta
Opinion
Femrat janë më të forta

Meshkujt sëmuren më rrallë, përderisa gratë, në anën tjetër, mund të durojnë dukshëm më shumë sëmundjen.

Këtë e thonë profesionistët mjekësorë, të cilët kanë marrë pjesë në simpoziumin e mbajtur në Vjenë, kushtuar dhimbjes. Pavarësisht faktit se gratë janë ato të cilat gjatë jetës i durojnë dhimbjet e lindjes, ato janë shumë më të ndjeshme ndaj dhimbjeve sesa meshkujt. Në anën tjetër, për sa u përket marrëdhënieve emocionale dhe psikike ndaj dhimbjeve, gratë janë dukshëm më të forta sesa meshkujt. Falë metodave të reja, mjekët sot e dinë se në trurin e grave dhe të burrave ekzistojnë ndryshime anatomike dhe funksionale, kur kemi të bëjmë me përpunimin i dhembjeve. Dyshohet se në këtë proces të përpunimit të dhimbjes, rol të caktuar luan estrogjeni, hormoni primar gjinor.

© REVISTA TEUTA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Lexuar 5936 herë.
#RevistaTEUTA

 

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar në..

 

 

Revista TEUTA
Teuta Magazine

Revistë Moderne për Gruan Dhe Familjen
"Revista TEUTA"
Prishtinë, Kosovë

 

 

Të gjitha të drejtat e portalit www. revistateuta.com janë të rezervuara.
Asnjë material, nuk mund të shfrytëzohet, kopjohet, riprodhohet, publikohet në asnjë mënyrë nga ndonjë portal apo ndonjë medium tjeter pa leje të shkruar nga TEUTA.
Të gjithë shkelësit e këtyre të drejtave do të ballafaqohen me ligjin. COPYRIGHT TEUTA
Kontakt: info@revistateuta.com  www.revistateuta.com
Prishtinë, Kosovë
 

Mobile Version | Desktop Version