Ti je ketu: Ballina > Aktuale > Grimcimi i vazhdueshëm, pasojë e monotonisë apo e urisë?
Grimcimi i vazhdueshëm, pasojë e monotonisë apo e urisë?

Këto katër ‘grimcuese’ nuk janë vetëm të shëndetshme por edhe na ndihmojnë të mbajmë truphollësinë.

FIQ TË THARË:
Janë burim i klasës së parë të substancave të rënda. Do ta forcojnë trupin me energji të nevojshme, prandaj janë ideale të përdoren para ushtrimeve. Përveç kësaj, përmbajnë sasi të madhe të kaliumit – mineral i rëndësishëm për përshpejtim të rigjenerimit të organizmit.

BAJAMET:
Janë të pasura me tokoferol alfa, në formë të vitaminës E, të cilën trupi e absorbon më së shpejti. Kjo vitaminë ka ndikim antioksidues si dhe pengon dëmtimin e qelizave pas ushtrimeve. Përdoreni një grusht bajame gjatë ditës.

ÇOKOLLATA E ZEZË:
Përmban flavonol, i cili i takon grupit të substancave bimore, që janë të dobishme për shëndet. Gjithashtu nxisin qarkullimin e gjakut, që kanë nevojë muskujt pas ushtrimeve.

BANANET:
Për shkak të sasisë së madhe të kaliumit, që përmban kjo pemë, nuk do të keni shtangie muskujsh.

 

  © REVISTA TEUTA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

#RevistaTEUTA

 

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar në..

 

 

Revista TEUTA
Teuta Magazine

Revistë Moderne për Gruan Dhe Familjen
"Revista TEUTA"
Prishtinë, Kosovë

 

 

Të gjitha të drejtat e portalit www. revistateuta.com janë të rezervuara.
Asnjë material, nuk mund të shfrytëzohet, kopjohet, riprodhohet, publikohet në asnjë mënyrë nga ndonjë portal apo ndonjë medium tjeter pa leje të shkruar nga TEUTA.
Të gjithë shkelësit e këtyre të drejtave do të ballafaqohen me ligjin. COPYRIGHT TEUTA
Kontakt: info@revistateuta.com  www.revistateuta.com
Prishtinë, Kosovë
 

Mobile Version | Desktop Version