Ti je ketu: Ballina > Shëndeti > Lëng për kafjall? E qëlluar!
Shëndeti
Lëng për kafjall? E qëlluar!
Kafjalli që moti njihet si shujta më e rëndësishme e ditës. Mirëpo, shumica prej nesh, duke nxituar e kërcejmë. Ja çfarë mund të përdoret në shujtën e mëngjesit – së paku një gotë lëng... Përbërja e fijezave në lëngjet e pemëve i ndihmon organizmit në rregullimin e tretjes. Lëngu i pemëve mund të pengojë të ashtuquajturën ‘hypoglukeminë e mëngjesit’, ose uljen e sheqerit, që mund të shkaktojë shumë simptoma fiziologjike dhe fizike, siç është marramendja, ligështimi, ndryshimi i disponimit, dhembja, anksioziteti dhe depresioni. Personave që në mëngjes nuk ndiejnë uri, lëngu i pemëve mund t’ua hapë oreksin dhe kështu të ndihmojë në realizimin e shujtës më të rëndësishme ditore. Rezultatet e hulumtimeve kanë treguar se përdorimi ditor i pesë shujtave të pemëve e të perimeve – është çelësi i shëndetit të mirë. Pse, pra, të mos e fillojmë ditën me një gotë lëng pemësh?
#RevistaTEUTA

 

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar në..

 

 

Revista TEUTA

Revistë Moderne për Gruan Dhe Familjen
"Revista TEUTA"
Prishtinë, Kosovë

 

 

Të gjitha të drejtat e portalit www. revistateuta.com janë të rezervuara.
Asnjë material, nuk mund të shfrytëzohet, kopjohet, riprodhohet, publikohet në asnjë mënyrë nga ndonjë portal apo ndonjë medium tjeter pa leje të shkruar nga TEUTA.
Të gjithë shkelësit e këtyre të drejtave do të ballafaqohen me ligjin. COPYRIGHT TEUTA
Kontakt: info@revistateuta.com  www.revistateuta.com
Prishtinë, Kosovë
 

Mobile Version | Desktop Version