Ti je ketu: Ballina > Aktuale > Të shtrihesh në diell pa mbrojtje është sikur të pish 80 cigare në ditë!
Të shtrihesh në diell pa mbrojtje është sikur të pish 80 cigare në ditë!
Rreziku nga dielli...

Meqë po shfaqen gjithnjë e më shumë raste të sëmundjes nga kanceri i lëkurës, punëtorët shëndetësorë thonë se një nga shkaktarët kryesorë janë pikërisht këto prodhime, të cilat ofrojnë bindje të rrejshme të përdorimit të sigurt. "Mendoj se të gjitha kremrat nën 15 janë të pavlefshme", thotë doktor John Ashworth. "Nëse me këtë rast përdoret vetëm një shtresë e hollë e këtij kremi, ndërsa jashtë është nxehtë i madh, mbrojtja e këtillë do të zhduket shpejt. Njerëzit e nënçmojnë forcën e diellit dhe të pambrojtur shtrihen në diell derisa të skuqen si domate. Të shtrihesh në diell pa mbrojtje është – si të pish 80 cigare në ditë! Rreziku është tepër i madh” këshillon doktori.

Pse rrezitja është bërë e rrezikshme dhe si të mbrohemi?
I rrezikshëm është edhe dielli i parë pranveror, e le më rrezitja e qëllimshme e korrikut dhe e gushtit. Plakja e parakohshme e lëkurës dhe dëmtimet e tjera të organizmit të njeriut, shfaqen, pos të tjerave, varësisht nga ajo se sa është djegur në rini personi nga rrezet e diellit ...

 

© REVISTA TEUTA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

 

Lexuar 3385 herë.
#RevistaTEUTA

 

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar në..

 

 

Revista TEUTA
Teuta Magazine

Revistë Moderne për Gruan Dhe Familjen
"Revista TEUTA"
Prishtinë, Kosovë

 

 

Të gjitha të drejtat e portalit www. revistateuta.com janë të rezervuara.
Asnjë material, nuk mund të shfrytëzohet, kopjohet, riprodhohet, publikohet në asnjë mënyrë nga ndonjë portal apo ndonjë medium tjeter pa leje të shkruar nga TEUTA.
Të gjithë shkelësit e këtyre të drejtave do të ballafaqohen me ligjin. COPYRIGHT TEUTA
Kontakt: info@revistateuta.com  www.revistateuta.com
Prishtinë, Kosovë
 

Mobile Version | Desktop Version