Ti je ketu: Ballina > Aktuale > Trashësia trupore
Qëndroni të shëndetshëm
Trashësia trupore

Në botën perëndimore trashësia ka marrë përmasa të epidemisë. Trashësia nuk është vetëm çështje e pamjes, veçse edhe problem serioz shëndetësor: rrezik nga sëmundja e kancerit, sëmundjet e zemrës, sëmundja e sheqerit dhe artriti.


• Shmanguni peshores dhe përqendrohuni në shëndetin tuaj! Caktojani një qëllim vetes: mënyrën e shëndetshme të jetës. Përdorni më pak kalori. Mund të ngopeni edhe me ushqim me pak kalori. Dhe hani sa herë të ndieni uri.
• Rriteni harxhimin e energjisë.
• Pini 8-10 gota ujë çdo ditë, ndërsa njërën prej tyre para ushqimit. Do të hani më pak. Hani ngadalë.
• Kujdes me sallatën – mbusheni pjatën me perime të freskëta, ndërsa “dresingun” vëreni në një enë tjetër. Uleni pirunin në dresing para çdo kafshate - do ta rregulloni shijen, ndërsa do t’i kurseni kaloritë e shumta.
• Multivitaminat me minerale – përdorni çdo ditë.

 

© REVISTA TEUTA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. 

#RevistaTEUTA

 

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar në..

 

 

Revista TEUTA
Teuta Magazine

Revistë Moderne për Gruan Dhe Familjen
"Revista TEUTA"
Prishtinë, Kosovë

 

 

Të gjitha të drejtat e portalit www. revistateuta.com janë të rezervuara.
Asnjë material, nuk mund të shfrytëzohet, kopjohet, riprodhohet, publikohet në asnjë mënyrë nga ndonjë portal apo ndonjë medium tjeter pa leje të shkruar nga TEUTA.
Të gjithë shkelësit e këtyre të drejtave do të ballafaqohen me ligjin. COPYRIGHT TEUTA
Kontakt: info@revistateuta.com  www.revistateuta.com
Prishtinë, Kosovë
 

Mobile Version | Desktop Version